Arbete
Asien
Atomvapen
Bibeln
Borgerligheten
Brott och straff
Demokrati
Ekonomi
EU och EMU
Fackföreningar
Faktabetonade
Fascism
Feminism
Folkpartiet
Hatet mot upprorsmakarna
Historia
Högerns historia
Homofobi
Ideologier
Ideologiproduktion
Imperialism
Internationella högerspöken
Japan
Kalla kriget
Känt folk talar ut
Klassamhället
Kolonialism
Konflikter
Könsmaktsordningen
Könsroller
Krig
Krigsförbrytelser
Krigspropaganda
Kristdemokraterna och centern
Kritiskt tänkande
Kultur
Kungahuset
Kunskap
Latinamerika
Människosyn
Marx
Media
Mellanöstern
Militarism
Miljö
Moderaterna
Moral och moralism
Nationalism
Organisering
Överklassen
Övriga
Pengar och rikedom
Perifera
Plundringen
Rasism
Rättigheter
Regimerna i Syd
Reklam
Religion
Säga som det är
Sanningssägande borgare
Socialdemokratins sämre sidor
Socialism
Solidaritet
Staten
Tortyr
USA
Wallenberg
Yttrandefrihet

 
 

Homofobi

De flesta av de här citaten är hämtade från ett och samma parti - och från den utmärkta citatsamlingen Fina citat från Kristdemokraterna.

Att skicka en homosexuell i fängelse är som att släppa lös en unge i en godisbutik.
Åklagaren i ett mål i Texas, där Calvin Burdine dömdes till döden för att ha dödat en man som försökte tvinga honom till prostitutionDN 000402

I Bibeln står det klart och tydligt att Gud straffar förtappade samhällen genom farsoter som först drabbar djur och sedan människor.
David Basri, högt uppsatt israelisk rabbin, förklarar att fågelinfluensan är en följd av "Guds vrede" över homoäktenskapDN 060322

Har man väl accepterat homosexäktenskap återstår inte längre några rationella skäl att inte tillåta månggifte - polygami.
Alf SvenssonSvenska Dagbladet 20 juni 1990

Om vi slutar dalta med förbrytare och rulla ut oss som dörrmattan för bögar och extremfeminister, blir Sverige ett bättre land.
Den forne ”världsreportern” Ulf Nilson sammanfattar effektivt sin världsbild.Expressen 040801 / Flamman 040805

Jag har hållit på med idrott i hela mitt liv. Jag har aldrig stött på någon bög. Man brukar få reda på om någon jävel håller på med något skumt i duschen. Hade jag upptäckt en bög i något av mina lag, då hade han fått sparken direkt.
Lennart "Liston" Söderberg, Västerås SKDN 990728

Jag känner ofta att jag diskrimineras av dem, de lyssnar inte på vad jag säger.
Chatrine Pålsson, riksdagsledamot, om homosexuella Miljömagasinet nr 49 1993

Lyssnade på ett kvällsprogram i TV där man fick det att låta självklartatt allmänheten bör sympatisera med de homosexuellas roll, denna liberaliserande syn ska vi inte ha i kds.
Kds-styrelsen i MarkarydInsändare i tidningen Kristdemokraten nr 47/95

Human beings are not animals, and I do not want to see sex and sexual differences treated as casually and amorally as dogs and other beasts treat them. I believe this could happen under the ERA.
Ronald Reagan, speaking against the Equal Rights AmendmentPetras, Ross & Petras, Kathryn: "The 776 stupidest things ever said", Doubleday 1993,  ISBN 0-385-41928-7

Vad tycker du om homosexualitet?- Homosexualitet är ingenting naturligt.
Åke Carnerö, riksdagsledamotBohusläningen 21/7 1998

Vi tror på ett samhälle grundat i naturliga förhållanden. Sedan får man på ett barmhärtigt sätt hantera dem som är avvikande, men det kommer aldrig att bli norm. En viss restriktiv hållning till att i alla lägen leva ut sitt personliga sexualliv får man nog vara öppen för.
Rolf Åbjörnsson, riksdagsledamotSvenska Dagbladet 21/7 1998

There was a time when I reacted with revulsion against the whole system of being gay.
Nelson MandelaCrwys-Williams, Jennifer, ed. (1998): "In the words of Nelson Mandela", Penguin Books, ISBN 07181 4306

För mig kommer homosexualitet alltid att vara onaturligt, men jag känner människor som blivit straighta efter förbön.
CarolaQX / ETC #1/2002

Moderna undersökningar antyder att antalet homosexuella är relativt litet, betydligt mindre än vad man tidigare antagit. Av dessa lever ett betydande i s k promiskuitet, dvs partnerbyte tillhör vanligheterna, speciellt tycks det gälla män. Hur många det är som vill och verkligen lever i stabila långvariga förhållanden är alltså oklart. Det är ganska fantastiskt att man vill stifta lagar på så lösa boliner.
Ingvar Svensson, partisekreterareDagens Nyheter 30 maj 1994

Det kan vara spelmani, homosexualitet eller kleptomani som är avvikandehandlingar. Just det avvikande beteendet försöker man nu baka in och jämställa med det normala beteendet.
Bernt Boström, ledamot av kyrkorådet i Själevad-Mo församlingarÖrnsköldsviks Allehanda 12 december 1992

Staten skall under inga omständigheter sanktionera ett så onormalt levnadsmönster. Det kan få unga människor att tro att den här livsstilen är acceptabel, vilket skulle vara förödande för landet i sin helhet.
Herrmy Denckert, kd-politiker VärnamoVärnamo Nyheter 2/6 1994

We're well aware of the male homosexual problem in this country, which is of course minor, but to our certain knowledge there is not one lesbian in England.
Lord Chamberlain of England Petras, Ross & Petras, Kathryn: "The 776 stupidest things ever said", Doubleday 1993,  ISBN 0-385-41928-7

Vi ser dagligen i massmedier hur alltför många vuxna inte kan styra sina sexuella relationer. Något som drabbar såväl vuxna kvinnor som barn, ofta i våldssituationer. Kds i Skaraborg tar därmed avstånd från kravet påregistrerat partnerskap för homosexuella par.
Ulla-Britt Hagström, sedermera ordförande i kristdemokratiska kvinnoförbundetSkövde Nyheter 1/12 1993

Alf Svenssons tidigare partisekreterare sade en gång att det nästan är inne att vara bög och att homosexualitet är vämjeligt. Delar du hans åsikter?- Ja
Daniel Forsberg, kd-politiker LinköpingÖstgöta Correspondenten 27/5 1994

Partnerskap mellan exempelvis två män går absolut inte att jämföra med en vanlig familj. Det är snuskigt och i Bibeln står det klart och tydligt att det är synd.
Thore Löwström, kommunpolitiker TidaholmVästgöta-Bladet 16/6 1994

Homosexualitet är destruktivt och ska inte stöttas av samhället.
Erling Wäälivara, gruppledare för kd i Luleå kommunNorrländska Socialdemokraten 7/8 1996

När det onormala normaliseras, när det sjuka friskförklaras, när orättvisorna blir det rätta - då är rättssamhället satt ur spel.
Bernt Flodin, kds-avdelningen i Katrineholm, om lagen om registrerat partnerskapKatrineholms Kuriren 6/7 1994

Ska homosexuella få gifta sig? Ska vi ha legaliserade partnerskap? Ska homosexuella par få adoptera barn? Frågeställningarna och den livliga debatten därom har antagit rent groteska former. Accepterar och godkänner vi ytterlighetsivrarnas krav, var ska vi då dra gränsen? Vilka perversioner ska vi då godkänna härnäst?
Phär Stefansson, kd i Hörby Helsingborgs Dagblad 16 april 1993

Det handlar om vigsel av homosexuella och om adoption av barn. Men är det verkligen legitima krav? Har en minoritet, i demokratins namn, alltid rätt att få igenom sina krav? Har nynazister rätt att vara rasister? Är det rimligt att pedofiler talar om rätten till barns sexualitet? Får satanister bygga kyrkor?
Håkan Sunnliden, riksdagskandidat för kd i Jönköpings länDagen 20/8 1998

Hur kan en statlig utredning förklara en steril livsform som likvärdig samlevnaden mellan man och kvinna? Tänker du som riksdagsman att bli en lögnernas, dödens och pedofilernas företrädare?
Egon Brodin, kommunpolitiker KristianstadKristianstads-Bladet 1/6 1994

Jag anser att homosexualitet är en djupt omänsklig företeelse och som strider mot den normala människan. Hur skulle det gå om hela vårt landsbefolkning skulle bli homofiler?
Folke Holmberg, ledamot (kd) av förtroendenämnden i Örebro läns landstingi brev den 18 augusti 1993 till RFSL:s tidning Kom ut!

Jag betraktar homosexualitet som en sjukdom och som en sådan finns det anledning att idka forskning på området.
Folke Holmberg, ledamot (kd) av förtroendenämnden i Örebro läns landstingi brev den 18 augusti 1993 till RFSL:s tidning Kom ut!

Kds strategi är något helt annat än homosexmaffians! Kds står förgrundläggande värderingar, medan homosexmaffian vill bryta ner vårt samhälle!""Efter att partnerskapslagen togs har vi sett de värsta våldsbrotten någonsin i vårt land!
Roland Nelson, kandidat till EuropaparlamentetJönköpings-Posten 16/9 1995

Det borde vara skottpengar på sådana som genomgår operation på detta sätt
Markus G Mattsson, kandidat till kommunfullmäktige i Uddevalla, apropå transsexuella schlagerstjärnan Dana InternationalInlägg på BBS Crossnet maj 1998

Och just därför säger kds nej till homoäktenskap, incest även mellan vuxna, och månggifte i olika former. Samhället får inte sanktionera dessa samlevnadsformer - dels för dess egen sammanhållning, styrka och fortlevnad, men främst för individernas egen lycka och välgång, och fördet uppväxande släktet. De är tecken på en kultur i nedgång, i dekadens och söndervittring, som antikens Rom eller Tredje Rikets orgier.
Tuve Skånberg, riksdagsledamotYstads Allehanda 16 augusti 1993

Många levde långa liv på båtarna, där de fann en slags fristad.
Sven-Axel Månsson, professor i socialt arbete, om sitt ungdomsår till sjöss på en båt där nästan hälften av de 400 besättningsmännen var bögarGenus #2/2000

Vi har, mer än någonsin, råd med att en och annan tar i känslomässigt och gör uttalanden om homosex som jag måste gå emot.
Alf SvenssonDN 990405