Alkohol
Arbete
Arbetslöshet
Brott och straff
Fascism
Feminism
Historiska anekdoter
Högerns historia
Imperialismen
Inkomster
Klassamhället
Kuriosa
Media
Miljö
Offentlig sektor
Överklassen
Rasism
Skolan
Storbolagen
Svenska fascister
Sveriges ekonomi
USA
Utplundrade länder
Vapenindustrin
Världsekonomin


Svenska fascister
 
Nationellt oberoende?
En stor del av inkomsterna i Sverigedemokraternas valbudget 1998 kom genom ett finansiellt stöd från den franska högerextremisten Le Pens parti Front National.
Stieg Larsson och Mikael Ekman: "Sverigedemokraterna", Ordfront förlag 2001, s 317

Några partier Sverigedemokraterna har samarbetat med:
- MSI-Trikolorflamman i Italien, som har sina rötter i Mussolinis parti och leds av en ideolog till en av 1960-talets italienska högerextrema terroristgrupper.
- Vlaams Blok i Belgien, som vill förbjuda fackföreningar och begränsa de medborgerliga rättigheterna till personer med "rätt arv och blodslinje".
- SRS i Serbien, som samarbetade med Milosevics, förespråkade etnisk rensning och vars medlemmar ofta deltog i väpnade milisgrupper.
- Narodna Strana, Slovakien, som fortfarande försvarar Hitlers lydregim där under andra världskriget.
- MIEP i Ungern, som säljer Mein Kampf och hävdar att judarna förbereder en militär ockupation av landet.
Stieg Larsson och Mikael Ekman: "Sverigedemokraterna", Ordfront förlag 2001, s 318

För ett våldsamt Sverige
Den skinnskalle som togs av polisen med en skarp handgranat på vänsterpartiets 1 maj-firande i Stockholm 1993 var med i Sverigedemokraternas partistyrelse 1991, och tredjenamn på deras kommunlista där i valet. En av de som greps vid samma tillfälle var då ordförande i SDU, och fortsatte vara partimedlem ända fram till 1997.
Stieg Larsson och Mikael Ekman: "Sverigedemokraterna", Ordfront förlag 2001, s 131 och 148

Under Sverigedemokraternas partikongress 1995 brottade partisekreteraren ner en ung filmskoleelev som kommit dit för att filma, kopplade strupgrepp om honom och avtvingade honom en identifikation. Filmen revs ur kameran. Partisekreteraren dömdes för olaga tvång, egenmäktigt förfarande och stöld.
Samme partisekreterare dömdes senare till fyra månaders fängelse för utpressning och olaga frihetsberövande. Tillsammans med en partikamrat ska han ha sökt upp en avhoppad medlem, kopplat polisgrepp på honom, tvingat in honom i en bil och fått honom att lämna tillbaka 10 000 kronor som den avhoppade lokalföreningen fått med sig.
I oktober 1995 polisanmäldes han för mordhot. Bland annat ska han ha hotat att "sätta en kula i" en avhoppad partimedlems huvud.
Stieg Larsson och Mikael Ekman: "Sverigedemokraterna", Ordfront förlag 2001, s 153 och s 158f

Sd - högerpartiet
Sverigedemokraterna vill bland annat
- göra riksbanken ännu mer oberoende från riksdagen
- avskaffa landstingen
- införa arbetsplikt för alla socialbidrag
- sälja ut lägenheter från de kommunala bostadsföretagen
- anpassa utbildningen mer till arbetsmarknadens behov
- öka disciplinen i skolan
- införa betyg från årskurs fyra
- införa betyg i ordning och uppförande.
De vill också motverka höga lönelyft för att istället prioritera inflationsbekämpningen ännu högre. För att göra det vill de införa en statlig riksmedlarmyndighet, som varje år fastställer ett "löneindex" som lönerna ska anpassas till.
Sverigedemokraternas partiprogram, maj 2002

I februari 2002 deklarerade Sten Andersson, riksdagsledamot för moderaterna sedan 1983, att han gått över till Sverigedemokraterna. Den 12 maj samma år valdes han in som ordinarie ledamot i Sd:s partistyrelse.
Trots detta har riksdagsledamöterna från de andra borgerliga partierna fortsatt att skriva gemensamma reservationer med Andersson i hans utskott, Bostadsutskottet.
Bostadsutskottets betänkande 2001/02:BoU13

SD - konspirationsteoretikerna
Sverigedemokraterna har bland annat påstått att den internationella kvinnodagen, 8 mars, inrättades av "marxistilluminater" på en hemlig kongress 1907.
Stockholmsavdelningen skrev vid ett tillfälle på sin hemsida om hur våra "ledare" har ökat flyktingmottagandet "i avsikt att med blod och våld tvinga oss in i det efter bara tio år på nytt uppstickande socialistiska systemet."
Stieg Larsson och Mikael Ekman: "Sverigedemokraterna", Ordfront förlag 2001, s 268 och 277

Även om de vill tona ner det, är de antisemitiska dragen starka i Sverigedemokraterna. När en del av Sverigedemokraternas medlemmar gick ur och istället bildade Hembygdspartiet, anklagades de till exempel för att vara judar.
Stieg Larsson och Mikael Ekman: "Sverigedemokraterna", Ordfront förlag 2001, s 261

Blir det någon kvar?
I sina radiosändningar har Sverigedemokraterna krävt att första, andra och till och med tredje generationens invandrare ska utvisas till det land "dom kommer ifrån", tillsammans med "hela släkten".
Stieg Larsson och Mikael Ekman: "Sverigedemokraterna", Ordfront förlag 2001, s 268

Sverigedemokraternas ordförande Mikael Jansson säger sig inte vara rasist, men har aldrig kunnat svara på varför han då 1994 tog plats i Sverigedemokraternas styrelse, där var tredje medlem hade direkta kopplingar till nazistiska rörelser.
Stieg Larsson och Mikael Ekman: "Sverigedemokraterna", Ordfront förlag 2001, s 163ff

Hot mot vilka?
Sverigedemokraterna har pekat ut en lång rad organisationer som "hot mot demokratin". För att ta några exempel: Amnesty International, Arbetsskadades, långtidssjukas och arbetslösas förening, Elevorganisationen, Exit, Fältbiologerna, Homosexuella socialister, Internationella Kvinnoföreningen för Fred och Frihet, Jehovas Vittnen, LO, Patrick Nadjis vänner, Rädda Barnen, Röda Korset, TCO, Unga Rörelsehindrade, Ungdom Mot Rasism och nykterhetsföreningen Verdandi.
Däremot har de aldrig pekat ut en enda nazistisk organisation som något hot mot demokratin.
Stieg Larsson och Mikael Ekman: "Sverigedemokraterna", Ordfront förlag 2001, s 240ff

Minst 21 olika Vit Makt-band har marknadsförts i Sverigedemokraternas tidningar. Bland annat recenserades ett av de grövsta, Brigad Wotan, i SDU-bulletinen med kommentaren att "samtliga texter är nationella". En del av dem har fungerat som dragplåster vid fester arrangerade av sverigedemokraterna.
Flera sverigedemokrater har också drivit vit makt-bolag som tjänat pengar på att sälja nazistmusik över postorder. Ett av bolagen, Svea Musik, använde till och med sverigedemokraternas postbox.
Stieg Larsson och Mikael Ekman: "Sverigedemokraterna", Ordfront förlag 2001, s 292 och 295f

Ett parti för kyrkovalet
SDU lanserade 1993 "blotet" igen, en tradition som hyllats av många svenska fascistiska rörelser genom åren. Det går ut på att man, utstyrd i vita dräkter, offrar ett avhugget grishuvud till gudarna.
Stieg Larsson och Mikael Ekman: "Sverigedemokraterna", Ordfront förlag 2001, s 302