Arbete
Asien
Atomvapen
Bibeln
Borgerligheten
Brott och straff
Demokrati
Ekonomi
EU och EMU
Fackföreningar
Faktabetonade
Fascism
Feminism
Folkpartiet
Hatet mot upprorsmakarna
Historia
Högerns historia
Homofobi
Ideologier
Ideologiproduktion
Imperialism
Internationella högerspöken
Japan
Kalla kriget
Känt folk talar ut
Klassamhället
Kolonialism
Konflikter
Könsmaktsordningen
Könsroller
Krig
Krigsförbrytelser
Krigspropaganda
Kristdemokraterna och centern
Kritiskt tänkande
Kultur
Kungahuset
Kunskap
Latinamerika
Människosyn
Marx
Media
Mellanöstern
Militarism
Miljö
Moderaterna
Moral och moralism
Nationalism
Organisering
Överklassen
Övriga
Pengar och rikedom
Perifera
Plundringen
Rasism
Rättigheter
Regimerna i Syd
Reklam
Religion
Säga som det är
Sanningssägande borgare
Socialdemokratins sämre sidor
Socialism
Solidaritet
Staten
Tortyr
USA
Wallenberg
Yttrandefrihet

 
 

Nya citat 2006-01-31

Framför allt kommer Amerikas armé att leta fram de hittills dolda, väldiga kvantiteterna av vapen för massförstörelse, inklusive Saddams projekt för atombomber. Ty när diktatorn är borta kommer irakiska tekniker och militärer att berätta för USA var arsenalerna är gömda. Vi kan räkna med att i många veckor få se tv-nyheter om Saddams vapengömmor och tortyrhålor; och naturligtvis om lyxen i flera av hans palats.
Per Ahlmark i januari 2003, om vad som skulle hända när USA ockuperat IrakDN 030125, http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=963&a=100536&previousRenderType=1 060103

Vi strävar efter att sänka skattetrycket ner till den nivå som finns i motsvarande OECD-länder.
Karin Pilsäter (fp)Handelskammartidningen nr 6 2005

Because things are the way they are, things will not stay the way they are.
Bertold Brecht

How best to govern the state? First rectify the language.
Confucius

Skattetrycket i Sverige ska sänkas till ett genomsnitt för Europa inom två mandatperioder.
Maud Olofsson (c)Skattebetalarnas tidning Sunt Förnuft i december 2005

Socialdemokraterna har hjärntvättat en stor del av folket att tro att det finns ett direkt samband mellan skattenivån och välfärd.
Göran HägglundSVT.se "Hägglund: S har hjärntvättat folket", 050205

For the villainy of the world is great, and a man has to run his legs off to keep them from being stolen out fom underneath him.
Bertold BrechtThe Threepenny Opera (1928), Act I Scene 3

Blott 28 år gammal dog han. [...] Han dog precis som en lång rad andra unga människor började göra den sommaren i vad som skulle komma att kallas 2000-talets farligaste och dödligaste epidemi. Fullt jämförbar med pest, smittkoppor eller AIDS. Han dog välfärdsdöden.
Fredrik Reinfeldt 1993Ur Reinfeldts bok "Det sovande folket" (1993), s 11f

Jag tycker inte att Sverige ska ligga högre än genomsnittet i EU.
Fredrik ReinfeldtTidskriften Svenskar i Världen, nr 1 2005

Däremot vill jag vara ärlig mot dig och säga att vi moderater vill sänka skatten och strama åt bidragen, det kan innebära att din fru får sänkt ersättning.
Fredrik Reinfeldt svarar en man som undrar om hans frus, som lider av multipel skleros, ersättning kommer sänkas om Reinfeldt får bestämmaDN 050704

Till grund för varje bostadskvarter, daghem, undervisningstimme i skolan eller idrottsanläggning ligger oftast socialdemokratiska idéer och beslut. Än viktigare är de spår som deras politik mentalt har efterlämnat hos vanliga människor. Det går inte att peka på, det är ingenting konkret och de flesta människor skulle inte ställa upp på att de är offer för socialdemokratisk hjärntvätt. Det gör det inte mindre sant.
Fredrik Reinfeldt 1993Ur Reinfeldts bok "Det sovande folket" (1993)

...jag är också beredd på att skriva under på att Sveriges del i kampen mot terrorismen kommer att tänja en del gränser ... eh ... för vad vi än så länge uppfattat vara korrekta sätt att agera. Det finns legal grund för detta. Jag tror att Svenska folket [ska] ställa in sig på att det kan hända igen. Både att utländsk säkerhetstjänst opererar på plats i Sverige. Och att det kan ske avvisningar till länder som använder annat än allmän domstol för att pröva skuldfrågan. ... eh ... Och ibland kan det vara bra att vara rak över det, snarare än det vi har upplevt, tycker jag, för att försöka ... eh ... komma undan diskussion i den här frågan.
Fredrik Reinfeldt om de egyptier Sverige skickade till tortyr i hemlandetStudio Ett 041222, kl 17.00-17.45

Nej, jag tror inte att det finns en risk i att vi går för långt åt mitten, för jag tycker inte att vi gör det, utan det är snarare mer kanske retoriskt och annat som förändrats.
Kristina Axén-Ohlin (m), andra vice ordförande i moderaternaSVT Aktuellt 050311

Välfärdsstaten är en omöjlig konstruktion. De som kortsiktigt vinner överröstar alltid de som långsiktigt har att betala. Överge den generella välfärdspolitiken och sluta att uttala löften om att välfärden kan garanteras politiskt. Politiker skapar inga resurser och kan därför inte heller ställa ut löften om resursernas fördelning.
Fredrik Reinfeldt 1993Ur Reinfeldts bok "Det sovande folket" (1993)

Det har skrivits otaliga hyllmeter om hur den av socialdemokratin skapade välfärdsstaten perverterat förutsättningarna för traditionell normbildning och mellanmänskliga relationer, liksom för samhällsekonomisk långsiktighet.
Fredrik Reinfeldt 1995Ur Reinfeldts bok "Nostalgitrippen" (1995)

Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras. De hälsosamma riskerna är mycket mänskligare än den falska tryggheten.
Fredrik Reinfeldt 1993

Jag förstår inte det svenska raseriet mot detta vackra land.
Adolf H Lundin, född 1932 och idag huvudägare i Lundin Mining, i början av 1980-talet om sina guldgruveinvesteringar i Sydafrika

The price of meat is still three dollars.
Major Frank Steer, the commander of Honolulu's military police in WWII, enforcing a prostitution price cap on the islandKen Mondschein: "A History of Single Life", http://www.nerve.com/regulars/singlelife/001/ 060113

Enhet kan för mig aldrig handla om diplomati, om att ge lite åt varje grupp, utan det handlar istället om att borra djupare och djupare. Enheten ligger i att vi vandrar tillsammans, inte i att vi kompromissar om allting just nu, för då förnekar vi själva rörelsen.
Ärkebiskop K G HammarVänsterpress #1/2006

War is like love; it always finds a way.
Bertold Brecht

War cannot be humanized, it can only be abolished.
Albert Einstein

Före attentaten mot World Trade Center i New York kritiserade hela världen Israel. Man talade om mänskliga rättigheter. Men nu har västvärlden blivit en del av kampen.
General Chaim Ben Ami, f d chef för den israeliska säkerhetstjänstens förhörsavdelningAftonbladet 050102, http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,755354,00.html 050102

Blubb, blubb, blubb.
General Chaim Ben Ami, f d chef för den israeliska säkerhetstjänstens förhörsavdelning, beskriver hur det lät när de dränkte två misstänkta palestinska terroristerAftonbladet 050102, http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,755354,00.html 050102

Militären är i slutändan en enda stor familj. Jag kan inte tacka dem nog för deras stöd.
Lewis Welshofer, som kom undan med böter efter att ha torterat ihjäl en irakisk generalmajor 2003Flamman 060126