Arbete
Asien
Atomvapen
Bibeln
Borgerligheten
Brott och straff
Demokrati
Ekonomi
EU och EMU
Fackföreningar
Faktabetonade
Fascism
Feminism
Folkpartiet
Hatet mot upprorsmakarna
Historia
Högerns historia
Homofobi
Ideologier
Ideologiproduktion
Imperialism
Internationella högerspöken
Japan
Kalla kriget
Känt folk talar ut
Klassamhället
Kolonialism
Konflikter
Könsmaktsordningen
Könsroller
Krig
Krigsförbrytelser
Krigspropaganda
Kristdemokraterna och centern
Kritiskt tänkande
Kultur
Kungahuset
Kunskap
Latinamerika
Människosyn
Marx
Media
Mellanöstern
Militarism
Miljö
Moderaterna
Moral och moralism
Nationalism
Organisering
Överklassen
Övriga
Pengar och rikedom
Perifera
Plundringen
Rasism
Rättigheter
Regimerna i Syd
Reklam
Religion
Säga som det är
Sanningssägande borgare
Socialdemokratins sämre sidor
Socialism
Solidaritet
Staten
Tortyr
USA
Wallenberg
Yttrandefrihet

 
 

Nya citat 2005-09-02

Vi vill ju i princip att man skall födas med F-skattsedel.
Per Bill (m) i riksdagsdebatt om regeringens förslag att begränsa möjligheten att få F-skattesedelFlamman 031210

Om man vill bryta ner en människa så behöver man bara göra hennes arbete meningslöst.
Fjodor Dostojevskij

Man har liknat ett TNF vid en ö av centralplanering i ett hav av marknadsrelationer ... öarna växer och vate krymper allt eftersom.
Herman DalyDN 961207

Nationalekonomin av idag har försvunnit in i matematiken och opererar i en värld av extrema abstraktioner som har lämnat de verkliga, existerande problemen långt bakom sig.
Herman DalyDN 961207

Han offras för att hålla nere prisökningarna, inflationen.
Dagens Arbete om optikern Bengt Nordin, arbetslös sedan tio årFlamman 040204

Om vi slutar dalta med förbrytare och rulla ut oss som dörrmattan för bögar och extremfeminister, blir Sverige ett bättre land.
Den forne â€världsreportern†Ulf Nilson sammanfattar effektivt sin världsbild.Expressen 040801 / Flamman 040805

See in my line of work you got to keep repeating things over and over and over again for the truth to sink in, to kind of catapult the propaganda.
George W. Bush, May 24, 2005

...en kulturarbetares uppgift är att hela tiden spräcka myten om Kändisen. Att ta av sej gummistövlarna eller suspensoaren, att vägra vara en reklampelare, att snacka med folk och lyssna och säja vad man tycker, inte vad man förväntas tycka. Att kliva ner från scenen.
Stefan SundströmETC #5/2002

Man kan inte med ett individualkapitalistiskt betraktelsesätt hålla på och tala om mina barn och dina, utan det är fråga om våra barn - det gäller varenda tjatting. Därför ska barnen sättas i förgrunden.
Olof Palme, 1975Socialdemokratiska partikongressen 1975 / LO (1996): "Olof Palmes väg", broschyr, art.nr. 566-1324-5 96.03 5 000

Hur givande kan det vara att viga sitt liv åt ... [en] folkgrupp som i strid med sin historiska uppgift vägrar att prioritera kommunistisk samhällsomstörtning framför familjeliv och Greklandssemester? Kan ni ens föreställa er frustrationen när någon bättre vetande nästan har fått en Svensson-typ att förstå Lenins syn på empiriokriticismen - och så kommer glassbilen farande med sitt kapitalistiska tingeltangel och vips så är glassbåtar allt som rör sig på de gåtfulla oceaner av idioti som skvalpar runt i skalpen på Svensson. Damn it! Dessa lättledda varelser!
Rikard Johansson, om den stackars vänster som antar att Svensson år efter år låter sig luras att vara reformistInternationalen 050804

Det är ett psykopatdrag att gå omkring i den här världen och bara vara glad och nöjd.
Lukas MoodyssonAftonbladet 040909 / Flamman 040923

Vi måste växa upp och bli 42 och fatta att ingen vet alla svar, men att demokrati och folkmakt över det politiska, mediala och ekonomiska livet är värt att fajtas för.
Stefan SundströmETC #5/2002

På många håll har alkoholindustrin i praktiken ett veto över vilken politik som väljs, och har sett till att tyngdpunkten läggs vid ineffektiva strategier, som exempelvis utbildning.
Professor Robin Room, Stockholms universitetFlamman 050210

För ökad alkoholkonsumtion fanns beslutsamhet, realism och precision, emot fanns obeslutsamhet, önsketänkande och vaghet.
Erik Wahström i finska Hufvudstadsbladet summerar Finlands regerings handlande i alkoholpolitikenFlamman 031002

Jag brukar ha med mig en flaska vin, som om jag skulle ha den hem till middag. Ironiskt nog gillar jag inte ens vin, men det blir en symbol att jag inte ar en fanatisk islamist.
Ali från Bermondsley, om att hantera den ökade paranoian efter terrordåden i London sommaren 2005BBC / Internationalen #31/2005

Under de sista århundradena utvecklade sig i vår europeiska befolkning genom de tekniska framstegen ett industriproletariat, och med detta har det utbildats en stor mängd ras- och ståndshat. Dessa sitter i människans astralkropp och får sitt fysiska uttryck som lungtuberkulos. Denna kunskap är ett resultat av ockult forskning.
Rudolf Steiner, grundare av antroposofinRudolf Steiner (1929): Die Theosophie des Rosenkreuzers, stencilutgåva, s. 37 / Sven Ove Hansson (2002): "Antroposofisk medicin – en granskning", Folkvett nr 2/2002, http://www.physto.se/~vetfolk/Folkvett/20022antromed.html 050810

If Tyranny and Oppression come to this land, it will be in the guise of fighting a foreign enemy.
James Madison, president of the United States 1809-17

Jag frågar alltid två frågor, och bara två: hur många länder har militärbaser i USA? Och i hur många länder har USA militärbaser?
José SaramagoIPS 29/11 2004 / Flamman 041209

There is no United Nations. There is an international community that occasionally can be led by the only real power left in the world, and that's the united States, when it suits our interests and when we can get others to go along.
John Bolton, UN Ambassador for the United States

Det ofta byråkratiska konsensusmaskineriet inom den Europeiska unionen gör det svårt att snabbt fatta beslut.
Gustav Hägglund, ordförande i EU:s militära kommitté, tycker att beslutsordningen bör göras om så EU:s militärmakt kan reagera snabbareFlamman 040128

Skall vi ta oss ur det här konfiskatoriska skattesystemet behövs en överrock.
Mats Qviberg, mäklarfirman Hagström & Qviberg, argumenterar för EMUFlamman 030821

Jag träffar numera mina kollegor i unionen oftare än den socialdemokratiska partistyrelsen i Stockholm.
Göran Persson Riksdag och departement 031017 / Flamman 031022

Guantánamo Bay has become the gulag of our times
Amnesty InternationalAI Annual Report 2005

The history of social change is the history of millions of actions, small and large, coming together at points in history and creating a power that governments cannot suppress.
Howard ZinnHoward Zinn (2005): "It is not only Iraq that is occupied. America is too", The Guardian, August 12, 2005, http://www.guardian.co.uk/comment/story/0,3604,1547587,00.html 050816

Svält uppstår inte – den organiseras av spannmålshandeln.
Bertold Brecht

Enligt Jämtin kommer Sverige att stödja förslag som ökar de fattigaste ländernas inflytande, förutsatt att det inte sker på bekostnad av Sveriges inflytande
Från Nätverket Jubels rapport från möte med biståndsministern, angående inflytandet i Världsbankens och IMF:s styrelserFlamman 050428

10 § Riksdagen eller regeringen får icke fatta beslut på ockuperat område. På sådant område får ej heller utövas befogenhet som tillkommer någon i egenskap av riksdagsledamot eller statsråd. Det åligger varje offentligt organ att på ockuperat område handla på det sätt som bäst gagnar försvarsansträngningarna och motståndsverksamheten samt civilbefolkningens skydd och svenska intressen i övrigt. Icke i något fall får ett offentligt organ meddela beslut eller vidta åtgärd som i strid mot folkrättens regler ålägger någon rikets medborgare att lämna ockupationsmakten bistånd. Val till riksdagen eller beslutande kommunala församlingar får ej hållas på ockuperat område.
Regeringsformen, 13 kap.

...terroristgruppernas huvudsakliga mål är överraskande vardagliga. Självmordsterroristernas kampanjer är huvudsakligen nationalistiska, inte religösa och inte ens Islamistiska. Från Hezbollah i Libanon till Hamas på Västbanken till Tamilska Tigrarna på Sri Lanka, så har varje gruppering som legat bakom en kampanj av självmordsattacker de senaste två årtioenden haft som delmål - eller huvudsakliga mål att förmå en annan stat med militär närvaro i det närområde som terroristerna ser som sitt hemland att dra där ifrån.
Robert A. PapePape, Robert A. (2005): "Dying to Win", s 21.

En terrorist är inte någon som bara bär på ett skjutvapen eller en bomb, utan också någon som sprider idéer som står emot den västerländska och kristna civilisationen.
General Jorge Videla, en av ledarna i Argentinas militärdiktatur (1976–1983)Flamman 041125

Du inser naturligtvis att huvudskälet för projektet är att få ryssama på knä.
General Leslie Grove, i mars 1944, till professor Joseph RothblatFlamman 050804

Vi vill att Falluja ska förstå vad demokrati handlar om.
Överstelöjtnant Pete Newell talar till de 500 soldaterna i "Task Force 2-2" inför attacken mot Falluja. Minuten senare skriker han att "denna hög av skit måste rensas ut".Daily Telegraph 041108 / Flamman 041118

Europeiska rådet välkomnade den senaste tidens positiva politiska utveckling när det gäller Irak.
Europeiska rådet i Bryssel, 25-26 mars 2004Flamman 040408

Jag är säker på att han inte har något emot att jag kallar honom Iraks diktator. Han har pengarna. Han har makten. Inget händer utan hans medgivande i detta land.
Lakhdar Brahimi, FN-sändebud i Irak, om USA:s guvernör Paul Bremer, efter att ha blivit överkörd vid bildandet av Iraks "övergångsregering"Guardian 040603 / Flamman 040610

Personligen skulle jag vilja få ett jobb på grund av min kompetens.
Kronprinsessan Victoria om könskvoteringDagens Industri Weekend / Flamman 031127

USA uppmuntrat av valet i Vietnam: valförrättare uppger 83 procents valdeltagande trots Vietcongs terror.
Peter Groses i New York Times 4/9 1967Flamman 050203

Englands folk har letts in i Mesopotamien, in i en fälla ur vilken det blir svårt att fly med värdighet och ära. De har lurats in i den genom ett ständigt undanhållande av information. Bagdad-kommunikéerna är försenade, oärliga, ofullständiga. Saker har varit mycket värre än man har sagt oss, vår administration mer blodig och ineffektiv är allmänheten fått veta... Vi är idag inte långt ifrån en katastrof.
Lawrence av Arabien (Thomas Edward Lawrence, 1888-1935) i The Sunday Times augusti, 1920 om den dåvarande brittiska ockupationen av IrakFlamman 050113