Dilberts guide till arbetsglädje
Scott Adams
Svenska förlaget 1999

För dig som trodde att byråkrati var något som bara fanns i statsapparaten är Dilbert nyttig läsning. Dilbert är ingenjör och jobbar med meningslösa projekt på ett större amerikanskt företag. Här får du lära dig hur du chefar över chefen, överlever sammanträden och hanterar klyschor från företagsledningen på bästa sätt. Du får praktiska tips om hur du på ett enkelt sätt kan bedöma din chef och få honom att hålla näsan borta från ditt arbete.
  Det är stripparna som är roliga. Texten flyter på och visst är den underhållande, men den lyfter inte på samma sätt som chefens ansiktsuttryck när t o m praktikanten har börjat härma managemantspråket på mötena. Scott Adams styrka är som serietecknare.
 Dilbert ser förstås hur storkapitalets vinster går före personalens väl, och hur chefens maktställning sätter krokben för varje försök till framsteg. I serien finns det ett avsnitt där chefen störtar i ett plan och hela kontoret plötsligt lever upp och blir en produktiv arbetsplats. Kommuniststämpeln ligger nära till hands...
 Det har faktiskt dykt upp en anti-Dilbert kampanj från ett konsultbolag som på pekar att dessa eviga Dilbertstrippar förstör stämningen på snart sagt varje kontor. Var inte sämre själv - se till att din chef börjar behöva en sån kampanj på just ditt kontor.
  ARTIKLAR

Böcker:
Några korta
10 marxister
Dilbert
Mediekritik
Marknad och kapital
Globaliserings-myten
Koloss på larvfötter
Göran Persson